Ρούχα Χορού

Ποια είναι τα Κατάλληλα Ρούχα Χορού για το Μάθημα Μπαλέτου και Πώς να τα Επιλέξτε

sdasd

Το μπαλέτο αποτελεί αναμφίβολα μια εξαιρετικά όμορφη και γεμάτη χάρη μορφή χορού, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για μια τέχνη που, παρά την λάμψη που τη χαρακτηρίζει, απαιτεί αποφασιστικότητα, αφοσίωση και μεγάλη πειθαρχία. Οπότε, μπορεί η ουσία του μπαλέτου να μην βρίσκεται στις τιάρες και τις tutu, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και τα ρούχα χορού δεν παίζουν έναν απολύτως σημαντικό ρόλο. Ειδικά αν ξεκινάτε τώρα τα μαθήματά σας, δεν υπάρχει περιθώριο για άβολα ρούχα που δημιουργούν αντιπερισπασμούς. Στη συνέχεια, θα δούμε ποια ρούχα χορού θα χρειαστείτε αλλά και πώς να επιλέξετε τα σωστά!

1. Κορμάκι
Ένα από τα βασικά ρούχα χορού που θα χρειαστείτε είναι, φυσικά, το κορμάκι μπαλέτου. Μπορείτε να επιλέξετε αμάνικο ή κοντομάνικο κορμάκι, ανάλογα με το πόσο άνετα αισθάνεστε ή τη θερμοκρασία, αλλά το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κορμάκι δεν είναι ούτε πολύ στενό ούτε πολύ φαρδύ. Πιο συγκεκριμένα, το κορμάκι μπαλέτου πρέπει να είναι αρκετά εφαρμοστό ώστε να επιτρέπει τον έλεγχο της στάσης του σώματος, αλλά όχι τόσο εφαρμοστό ώστε να εμποδίζει την κίνηση με οποιονδήποτε τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσετε αυτό είναι να δοκιμάσετε το κορμάκι και να κινηθείτε με αυτό, να περπατήσετε στο χώρο ή ακόμη και να δοκιμάσετε κάποιες χορευτικές στάσεις. Αν νιώθετε να “τραβάει” σε οποιοδήποτε σημείο, τότε οπωσδήποτε δεν είναι το κατάλληλο.

2. Καλσόν
Για το κάτω μέρος του σώματος θα χρειαστείτε ένα καλσόν, ενώ ορισμένες σχολές χορού μπορεί να σας δώσουν την εναλλακτική λύση του κολάν. Ομοίως με το κορμάκι μπαλέτου, το καλσόν θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα σας, επιτρέποντας τον έλεγχο της στάσης του σώματος αλλά μη περιορίζοντας τις κινήσεις σας. Είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα ή δύο ακόμη, ώστε να μπορέσετε να πειραματιστείτε και να βρείτε το τέλειο μέγεθος, αλλά και να έχετε ένα εφεδρικό σε περίπτωση ανάγκης.

3. Φούστα
Θα λέγαμε ότι η φούστα είναι ένα από τα προαιρετικά ρούχα χορού, ειδικά στα πρώτα σας μαθήματα. Την ίδια στιγμή όμως, είναι αρκετά σημαντική, καθώς μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα μέσα στην αίθουσα, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα κάλυψης, ενώ σας δίνει επίσης μια εξαιρετική πρώτη γεύση από τα πιο επαγγελματικά ρούχα χορού που ίσως κληθείτε να δοκιμάσετε αργότερα.

Και μην ξεχνάτε, το κυριότερο όλων όταν πρόκειται για ρούχα χορού είναι να αισθάνεστε άνετα μέσα σε αυτά… Κάντε λοιπόν όσες δοκιμές χρειάζεται μέχρι να νιώσετε ότι έχετε βρει τα κατάλληλα. Μετά από αυτό, κάθε βήμα θα μοιάζει πολύ ευκολότερο!

Back to list